Jeg tenker ofte på dette etter at jeg har vært ute og undervist. Truffet nye mennesker og hestene deres. Tingene vi ser på, prater om, jobber med. Og tingene som dukker opp mellom dem, hesten og mennesket. Det kan i begynnelsen kanskje handle om trening og læring. Og noen ganger handler det så klart om det.

Men stadig oftere er det andre leksjoner, andre type lærdommer som dukker opp. Det som kommer til syne, det man kjenner på, det hesten sanser og responderer på, det handler ikke bare om å gjøre sånn eller sånn for å få en konkret respons fra hesten.

For det som kommer fram er mye. Det er sårbart. Det er viktig.

Det er hele deg.

For hesten – den fine, store, myke, sterke og følsomme hesten. Den lærer oss mange viktige lærdommer. Ufattelig mye kan vi lære.

Og det pussige er

ar det er ganske lite av disse lærdommene

som egentlig handler om hesten.

🧡