Pop-up trening i Nittedal!

Kurs, workshops og privatundervisninger!

I perioden 10. juni-15. juli 2024 har jeg tilholdssted på Haugestad Gård i Nittedal! Hit er du og hesten er hjertelig velkomne!

I første halvdel av sommeren vil jeg ha tilholdssted på Haugestad gård på Rotnes i Nittedal. Her vil jeg være tilgjengelig for privatundervisninger i ukedager og ulike kurs, workshops/dagskurs! Hit kan du også komme med hesten din for privatundervisning en enkeltleksjon, eller skreddersy et opphold over flere dager. Lenger ned finner du nærmere informasjon om priser, praktisk og fasiliterer som tilbys. På Haugestad er det svært enkel adkomst fra Riksvei 4 og supre trenings- og oppstallingsfasiliteter, uten private oppstallører. Intensjonen er at den helhetlige opplevelsen, fra du ankommer med hesten og til dere reiser igjen, skal være en utelukkende god og positiv opplevelse for hesten, og ruste dere begge for senere reiser og treninger. 🙂

Kalender:

Du og hesten er hjertelig velkomne til Haugestad gård i Nittedal for privatundervisning! Privatundervisning tilbys i ukedager, stort sett på dagtid, men ta kontakt for mulighet for å booke andre tider eventuelt. Under privatundervisning ser vi på det som er mest hensiktsmessig for deg og hesten, med styrking av relasjon mellom dere i fokus. Oppstalling er også tilgjengelig dersom du kommer langveisfra. Det er også mulig å skreddersy et opphold med leksjoner over flere dager. Les mer om oppstalling og praktisk lenger ned på siden.

Priser og praktisk for privatundervisning finner du HER.

Dette er en intens workshop for deg som har lyst til å få litt praktisk veiledning innenfor alt som har med hesten, mennesket og hestehengeren å gjøre! Her skal vi gå gjennom alle elementer rundt både hengertrygging og -trening, ulike problemstillinger og utfordringer med lasting av hest, lasteteknikker, sikkerhet, praktiske tips mm.

Det er en hands on praktisk dag for deg som ønsker å bli mye tryggere på alt rundt hengerlasting, teknikker, hvordan håndtere hest, tau, bom, henger og alt som hører med når man skal laste og transportere hest!

Dette er en workshop der du som deltaker ikke tar med egen hest, i stedet jobber vi med ulike hester på gården. Det blir en god blanding av teori, demonstrasjon og mange praktiske øvelser for deltakerne, både med og uten hest.

Har du lyst til å stille med en demohest som kan bidra inn på workshopen så er det bare å ta kontakt!  Det er ingen kriterier for å ta med demohest, den kan gå på hengeren eller ikke, vi kommer til å se på hva denne hesten formidler og demonstrere utifra der den er. Å stille med demohest betyr ikke at du får en ferdig lastetrent hest tilbake, men vi kommer bare til å jobbe med hesten der den er så det skal være en fin opplevelse uansett.

Kriteriet for å ta med en demohest er kun at hesten ikke skal måtte fraktes i henger til Nittedal dersom den har store utfordringer med å gå på hengeren. Det er gratis å ta med demohest.

Som deltaker får du også tilgang til webinaret: Hengertrygging og hengertrening, som vil gi en god innføring i hvordan og hva vil vil se på under workshopen.

Mer praktisk informasjon om kurset kommer om kort tid.

Pris for workshopen er 890 kr.

Begrensede plasser. Har du allerede nå lyst til å melde deg på, kan du gjøre dette ved å sende en mail. Husk at det er bindende påmelding.

To dager med full fokus på relasjonen mellom deg og hesten! Her skal vi fokusere på det som kan styrke relasjonen mellom deg og hesten, fra du ankommer til du reiser. Hele helgen er en helhet og vi skal dykke ned i hva som skaper kontakt og hva som skaper en god og trygg relasjon for både deg og hesten! Derfor skreddersyr opplegg og fokusområder etter hver enkelt deltaker. Vi finner ut av dette sammen når du melder deg på.

Dette blir litt annerledes enn andre helgekurs, det vil ikke være noen tilskuere, og kun en liten gruppe ekvipasjer som jobber litt sammen, litt hver for seg og med full fokus på relasjonen med sin egen hest gjennom helgen! Det blir to dager fylt med en god blanding av teori og mye praktisk. Jeg lover en intens, men innholdsrik og forhåpentligvis lærerik helg.

Pris for helgen er 2500 kr. + oppstalling. Se lenger ned for oppstallingsalternativer. Dette forhåndsbetales inn på konto: 1286.50.13963 eller VIPPS #11572 (HEST-MENNESKE-RELASJON, velg kategori KURS/WORKSHOP) før workshopen.

Kun 6 plasser tilgjengelig. Har du allerede nå lyst til å melde deg på, kan du gjøre dette ved å sende en mail.

Husk at det er bindende påmelding. Det vil si at dersom du melder deg på, får bekreftet plass – men ser at du ikke kan komme likevel (uansett årsak), så må du fortsatt betale/bli fakturert for kursplassen i sin helhet, med mindre de resterende plassene er fylt opp, og du eller jeg finner noen som kan ta over plassen din. Da vil du få refundert hele beløpet. (Psst: Det har pleid å være venteliste på disse kursene tidligere)

Varmt velkommen til en helg med full fokus på å styrke relasjonen mellom deg og hesten! ❤️

Dette er en workshop for deg som har lyst til å bli bedre til å lese og forstå hestens små signaler!

Hesten kommuniserer i aller største grad ikke-verbalt, men gjennom sitt kroppspråk. Det betyr at alt hesten gjør, fra dens blunkefrekvens til om den beveger en spesifikk del av kroppen mot eller fra noe, har en betydning, og er viktig informasjon. Det er noe hesten faktisk kommuniserer til oss eller omverdenen.
Møter vi hestens kommunikasjon på disse små tingene, eller ser vi det ikke, ignorerer det eller forstår vi ikke helt hva vi ser?

For i så fall går vi glipp av viktige muligheter til å vise hesten at vi er tilgjengelige og tilstede for å kommunisere med den – som igjen er en mulighet til å skape en trygghet for hesten med oss. Å lære seg å forstå disse små og subtile signalene fra hesten er derfor noe av det aller viktigste vi kan lære oss for å kommunisere godt med hesten.

Under denne workshopen skal vi dukke ned i noen av de viktigste små signalene fra hesten og hvordan vi praktisk kan dra nytte av å legge merke til disse. Vi vil observere atferd og små signaler i praksis, som forhåpentligvis vil være med på å skape en helt ny måte å forstå hestens atferd og små signaler på

Vi vil blant annet se i detalj på dempende signaler, avtandsskapende atferd, overspringshandliner (omdirigert atferd/dicplacement behaviours) mm. gjennom observasjon og praktiske øvelser.

Som deltaker får du også tilgang til opptak av webinaret: Les og forstå hestens små signaler som vil gi en innføring i hvordan og hva vil se på under denne workshopen.

Pris for workshopen er 890 kr. enten du deltar med eller uten hest.

Hestene som deltar vil fungere som demohester, som vi først og fremst vil benytte for å studere deres atferd og små signaler, både gjennom observasjon uten oss mennesker og i interaksjon med oss.

Dette vil være en veldig nyttig workshop for alle som ønsker å få et tydeligere innblikk i hestens små og subtile signaler for videre samhandling og hvordan bevisstgjøringen rundt disse kan benyttes i praksis.

Begrensede plasser. Har du allerede nå lyst til å melde deg på, kan du gjøre dette ved å sende en mail.

Husk at det er bindende påmelding. Det vil si at dersom du melder deg på, får bekreftet plass – men ser at du ikke kan komme likevel (uansett årsak), så må du fortsatt betale/bli fakturert for kursplassen i sin helhet, med mindre de resterende plassene er fylt opp, og du eller jeg finner noen som kan ta over plassen din. Da vil du få refundert hele beløpet.

Velkommen!

De fleste utfordringer vi har i samspillet med hesten kan vi finne opphavet til i den generelle hverdagshåndteringen. Det kan handle om alt fra små mønstre vi har laget oss i håndteringen av hesten, rutiner hesten har lært seg eller vår mangel på bevissthet rundt disse tingene.

I denne workshopen skal vi se på noen viktige prinsipper som kan være til nytte i hverdagshåndteringen. Alt fra hverdagsvaner som er gull verdt å innarbeide, til vanlige utfordringer som mange opplever i hverdagen, og hvordan disse kanskje kan løses.

Det blir konkrete, praktiske øvelser rundt blant annet:

 •  Hente hesten i luftegården og/eller i stallen på en god måte ved å lese hestens små signaler
 • Ta av og på grime
 • Generell leiing til og fra paddock/bane/stall osv.
 • Grenser og rammer
 • Generelle øvelser for god bakkehåndtering
 • Tilvenning til markekur/sprøyter/hovstell ol.
 • Gode, trygge fôringsrutiner
 • Praktiske tips til hverdagsøvelser både fra bakken, men også i salen hvis aktuelt, som vil skape gode rutiner og ro.

BONUS: Som deltaker får du også tilgang til opptak av webinaret: Den viktige hverdagshåndteringen, som vil gi en innføring i noe av det vi vil se på i praksis under denne workshopen.

Pris for workshopen er 1250 kr. + overnatting. Se priser for overnatting lenger ned på siden.

Begrensede plasser. Har du allerede nå lyst til å melde deg på, kan du gjøre dette ved å sende en mail. Husk at det er bindende påmelding.

Dette er dagen for deg som har lyst til å lære mer om det å jobbe med å etablere gode grenser i din hestehåndtering!

Grenser er noe av det mest utfordrende temaet for mange hesteeiere, og det temaet som skaper flest utfordringer og misforståelser mellom hest og menneske. Det er også det temaet jeg får bevisst (og ubevisst) flest henvendelser rundt.

Denne workshopen skal vi derfor dykke ned i hva grenser egentlig handler om, hvordan du kan jobbe med dette på en måte som ikke bare er enkel for hesten å forstå, men også lett for deg å utføre. Vi skal dykke ned i hva sunne, klare grenser egentlig er og hvorfor dette er så vanskelig for oss å jobbe med noen ganger. For er det egentlig sånn at du må «vise hesten at du er sjefen?» for å skape sunne, klare grenser rundt hester, eller finnes det en annen måte?

Workshopen er for deltakelse uten hest. Vi vil ha praktiske øvelse ruten hest, jobbe med gårdens hester og eventuelt demohester. Det er koster ingenting ekstra å ta med seg demohest, annet enn oppstalling. Demohest kan være hva som helst, enten anerkjenne grenser godt,  eller det totalt motsatte. Alt er velkomment som demo på denne workshopen!

Pris 890 kr.

Dette forhåndsbetales inn på konto: 1286.50.13963 eller VIPPS #11572 (HEST-MENNESKE-RELASJON, velg kategori KURS/WORKSHOP) før workshopen.

Har du allerede nå lyst til å melde deg på, kan du gjøre dette ved å sende en mail.

Husk at det er bindende påmelding. Det vil si at dersom du melder deg på, får bekreftet plass – men ser at du ikke kan komme likevel (uansett årsak), så må du fortsatt betale/bli fakturert for kursplassen i sin helhet, med mindre de resterende plassene er fylt opp, og du eller jeg finner noen som kan ta over plassen din. Da vil du få refundert hele beløpet.

Bonus: Samtaletime inludert!

Fordi dette er et viktig, utfordrende og vanskelig tema, får alle deltakere (de som ønsker) mulighet for 1 gratis samtaletime på 30 min. før eller etter workshopen, hvor vi sammen går gjennom tankene dine og eventuelt utfordringene du har med å definere egne grenser. Du kan lese mer om samtaletime HER.

Vi vil jobbe praktisk med ulike hester, men vi vil også jobbe praktisk med hverandre og egne holdninger/tanker om egne grenser/evne til å sette grenser. Denne workshopen vil være i grenseland mellom å jobbe med hest generelt og å jobbe med din egen komfortsone rundt grensesetting. Du vil bli utfordret, men under trygge, støttende forhold med likesinnede, hvor målet er at du reiser hjem med langt flere verktøy rundt å sett sunne, gode grenser for deg selv. ❤️

 

Dette er en workshop for deg som har unghest og lyst til å ta med hesten ut på tur på en måte som bygger gode opplevelser og selvtillit rundt det å reise på ting. Hele dagen skal være trening for hesten og en god opplevelse, fra ankomst til oppstalling og trening.

Denne workshopen er viet unghest og veien videre mot voksenlivet. Vi går gjennom viktige prinsipper for trening av ungehesten og legger en plan for veien videre og viktige fokusområder.

Selve treningen legges opp individuelt med flere og korte økter i løpet av dagen, både alene og i gruppe med andre. I tillegg er det noen økter med teori.

Men – hele dagen er en trening for unghesten, fra hvordan den har det i pausene til ankomst og eventuelt overnatting, så målet er at vi skal tilrettelegge for et best mulig opphold fra dere ankommer til dere reiser igjen.

BONUS: Som deltaker får du også tilgang til opptak av webinaret: Viktige prinsipper for trening av unghesten, som vil gi en innføring i noe av det vi kanskje vil se på under denne workshopen.

Pris for workshopen er 1250 kr. + overnatting. Se priser for overnatting lenger ned på siden.

Begrensede plasser. Har du allerede nå lyst til å melde deg på, kan du gjøre dette ved å sende en mail. Husk at det er bindende påmelding.

Å reise bort med hesten kan ofte være en utfordring. Kanskje har ikke hesten din vært med på dette tidligere og er helt ukjent til hvordan den skal forholde se til så mye ny stimuli og ukjente personer, eller kanskje hesten din har negative assosiasjoner og erfaringer med å reise bort? Eller kanskje du som hesteeier er litt hønemor og ønsker at hesten skal få en så godt opplevelse som mulig rundt prosessen med å reise bort og i tillegg bli håndtert av andre enn deg? Eller er du redd for hvordan hesten skal håndtere det å måtte stå på en boks på natta og satt ut i «vanlig» paddock av et menneske den ikke kjenner?

Men på tross av disse tingene så har du kanskje tenkt at dette ville vært fint om hesten din også fikk erfare, hvis du kunne være helt sikker på at dette ble en trygg, fin og god erfaring for hesten?

I så fall er du og hesten hjertelig velkomne hit til Haugestad denne perioden! Enten for et opphold inkludert privatundervisning, deltakelse på en workshop eller helgekurs, eller bare for oppstalling og egentrening. Håndteringen av din hest vil gjennomgås i detalj med deg, og jeg (Trine) vil følge alle dine instrukser for hvordan du ønsker at din hest skal håndteres, både ifm. med eventuelt fôring av høy, fôring av kraftfôr, utslitt og innslipp. I samarbeid lager vi en plan (selvfølgelig tilpasset hesten når den er her).

Dette koster ikke noe ekstra enn normal oppstalling, med mindre du ønsker noe veldig skreddersydd håndtering. Ta i så fall kontakt så lager vi en plan og løsning på dette.

Mitt ønske med dette er at alle, uansett hest og retning, bakgrunn, treningsmetoder osv. skal være helt trygge på at dette oppholdet skreddersys for deres hest etter deres ønsker og anbefalninger, at de har full kontroll på hva som blir gjort og at det skal bli en utelukkende god og positiv opplevelse for hesten, uavhengig av tidligere erfaringer og assosiasjoner. ❤️

Du er hjertelig velkommen til å la hesten være igjen noen dager for videre trening. Dessverre tilbys dette bare for kortere perioder/noen dager. Ta gjerne kontakt hvis dette er av interesse, eventuelt i samspill med deltakelse på et kurs eller workshopdag.

Oppstalling på Haugestad:

På Haugestad kan du komme med din hest og la den overnatte til neste dagen eller over helgen. Vi har store, lyse bokser i en moderne stall med god takhøyde. Det er kun 8 bokser, ingen oppstallørhester og full fokus på at din hest skal ha en så fredelig og fin opplevelse av oppholdet som mulig. Det er kun Trine som vil håndtere din hest.

På anlegget finnet det bokser på 3×3 meter og 3×3,5 meter. Det finnes vaskespilt med varmt og kaldt vann, i tillegg til eget rom for tørking av dekken og mulighet for oppbevaring av utstyr i eget skap. Hesten slippes inn og ut av paddock av Trine og dersom det er ønskelig med spesifikk håndtering/trening i forbindelse med oppstallingsforholdet planlegges dette med Trine. Uansett om du booker privatundervisninger eller skal delta på helgekurs så er oppholdet i sin helhet en form for treningvære en form for trening, derfor er oppstallingsdelen minst like viktig for at din hest skal få en så god opplevelse som mulig.

Ute vil hesten disponere en avlang og relativt stor paddock for seg selv som grenser til en nabohest. Den vil ha tilgang på friskt vann ute og fôres etter dine instrukser (som du har klargjort i forkant). Det er ikke lé i gjestepaddockene så ta evnt. med dekken ved behov. Paddockene ligger like ved baneområdet. Gjestehestene vil alltid ha selskap av andre hester på området.

Ta med eget høy til hesten og egen vanndunk. Tørrhøy (H3 og H4 kvalitet) er tilgjengelig for kjøp til 10 kr. kg. dersom dette er ønskelig.

Det inkluderes flis i boksen ved ankomst som tilsvarer et normalt lag med flis i boksen. Ønsker du ekstra påfyll anbefales det å ta med egen flisball.

Pris for overnatting/oppstalling hest: (Betales sammen med eventuelt kurs/workshop/undervisning, i forkant, inn på konto 1286.50.13963 eller Vipps #11572 (HEST-MENNESKE-RELASJON).

 • Fredag-søndag: 350 kr.
 • Lørdag-søndag (evnt. andre ukedager hvor boks/paddock benyttes begge dager): 250 kr.
 • Kun dagboks og/eller paddock (hvor boks/paddock kun benyttes én dag): 150 kr.
Ønsker du oppstalling for din hest ifm. oppholdet, gi gjerne beskjed om det ved påmelding til ønsket arrangement.

Overnatting og mat:

Det tilbys dessverre ikke overnatting på Haugestad for tobeinte, men det finnes flere alternativer ca. 10 min. kjøring herfra:

 • Airbnb: Søk Rotnes/Nittedal (umiddelbar nærhet)
 • Moxy X Hotell, Hellerudsletta
 • Olavsgard Hotell. Hellerudsletta
 • Aaros Gård, Slattum
 • Telting/camping i bil/henger ol. for den eventyrlystne, Romeriksåsen ligger et steinkast bak gården (toalett tilgjengelig i stallen)

Haugestad gård ligger unikt plassert slik at det er mulig å spasere et par minutter over brua og du kan bestille bygdas beste sushi eller et restaurantopphold på Ni hao Restaurant, Rotnes. (tilbyr også takeaway). Ett minutts kjøring unna ligger Mosenteret med alle fasiliteter (matbutikker, klesbutikker, vinmonopol, bakeri, bokhandel mm.)

Veibeskrivelse til Haugestad:

Haugestad gård ligger på Rotnes i Nittedal og har adresse Gamleveien 9, 1482 Nittedal. Kommer du fra Oslo tar du til høyre nede i dumpa ved Rotnes (rett før Glømmi Sport) og kjører over en elv. Deretter er det første gården til høyre rett etter brua. Kjør deretter på venstre side av låven og til baksiden av låven for avlessing og parkering.

Spørsmål?

I tillegg til nevnte arrangementer vil det kunne bli satt opp andre uformelle treninger og arrangementer/workshops. Det kan også bli endringer i datoer/oppsatte kurs avhengig av praktisk/antall påmelte mm. Alle påmeldte vil da få beskjed umiddelbart.

Dersom du har spørsmål vedr. noen av arrangementene eller andre ting, ta gjerne kontakt på e-post.

 

Velkommen!