Utvid hestens komfortsone!

Onsdag 3. april holder jeg webinar om hvordan du kan utvide hestens komfortsone!

To av de spørsmålene jeg får aller mest er disse:

1. Hesten min vil ikke ut på tur (alene). Hvordan kan jeg få han til å ville gå ut på tur?

2. Hesten min har skikkelig seperasjonsangst. Hva er beste måte å jobbe med dette på?

Det disse spørsmålene har til felles, er at de svært ofte handler om noe helt grunnleggende i bånn: Hestens behov for, og mangel på, å føle seg trygg. Når hesten er i sin komfortsone, så er den trygg. Derfor handler disse spørsmålene veldig ofte om hva man skal gjøre i de situasjonene hvor hesten er utenfor sin komfortsone.

Men i stedet for å svare på hva som er lurt å gjøre når hesten er utenfor komfortsonen sin, har jeg lyst til å benytte dette webinaret til å formidle litt informasjon om hvordan du kan jobbe med å utvide komfortsonen til hesten i stedet. Rett og slett sørge for at den er mer komfortabel med flere forskjellige ting, slik som å gå på tur alene eller gå vekk fra hestevennene sine.

I dette webinaret skal vi derfor se nærmere på noen måter man kan jobbe med dette, gjennom forståelse for hestens emosjonelle tilstand, behov for trygghet og kontakt, samspillet mellom sympatisk og parasympatisk nervesystem, aktivering og regulering, terskelarbeid og atferdsanalyse.

Les mer om webinaret her!

NY BOK!

Jeg har skrevet bok! Og i denne boka finner en rekke historier om samspill mellom hester og mennesker, som kanskje vil åpne opp for en annen forståelse av hestens atferd, og gi rom for refleksjon rundt alt det hesten oppfatter ved deg, som du kanskje ikke er bevisst?

Les mer

Del: