Blogg

Blogg

Jeg har alltid vært veldig glad i å skrive. Her på bloggen finner du mange refleksjoner, skildringer, tips og historier!

10 tanker om hengertrening

Blant alle de tingene vi ber hestene om, så er kanskje hengerlasting og transportering noe av det mest utfordrende. Her er en liste over 10 ting jeg synes er viktig å huske på i all hengertening og lasting.

Hvordan påvirker vi hverandre?

Stemmer det egentlig at en hest alltid vil la seg påvirke negativt av et nervøst menneske? Annen forskning og erfaringer med hest i psykoterapi viser faktisk noe ganske annet.

Effekten av et nervøst menneske

Hvordan påvirkes hesten av å håndteres av et menneske som er nervøs? Og motsatt - hvordan kan hesten påvirkes av et menneske som er trygg og i balanse? Et svensk studie gjorde interessante funn rundt akkurat dette.

Jeg har skrevet bok!

Boka er fylt med historier om hester og mennesker fra både fjern og nær, og jeg håper historiene kan være til inspirasjon og læring. Her kan du lese litt om hvordan det hele startet.

Prøver hesten din å dominere deg?

Har dominans- og lederskapsteorier en plass i hest-menneske-relasjon? Er det atferd hesten noen ganger gjør for å forsøke å dominere deg? Kan det hende litt hardhendt behandling av hesten noen ganger må til for å vise den at det faktisk er du som er lederen?

Hva om vi byttet ut desensitivisering med re-sensitivisering?

Gradvis har det gått opp for meg at det ikke er desensitivisering de fleste hester trenger mest, men re-sensitivisering. Denne viktigheten av å skape respons og opprettholde den sensitiviteten de fleste hester har iboende, i stedet for å desensitivisere denne følsomheten rett ut av dem.

Er det rette match?

I min hverdag møter jeg mange hest og menneske-ekvipasjer. Innimellom, så møter jeg på en hest og et menneske som ikke er en så veldig god match. Da har man stort sett to valg:

Å anerkjenne hestens grenser

Ved å anerkjenne hestens grenser når det kommer til noe den synes er utrygt, kan vi gi hesten en følelse av å bli hørt, møtt og forstått på sine små signaler. Men hva hvis hesten ikke viser noen signaler på grensene sine, eller selv går forbi sine egne grenser?

Alt hesten skal gjøre, må den lære

Hvorfor forventer vi så ofte en generell forståelse fra hesten på ting vi ønsker at den skal gjøre, uten å ta oss tid til å lære den det først?

Webinar: Tøm hestens spenningsbeger!

I dette webinaret vil vi se nærmere på mange praktiske øvelser og forslag til hvordan du kan hjelpe hesten med å tømme dette spenningsbegeret, sånn at det er mest mulig plass til nye spenninger.

Energi er ikke farlig

En grunnleggende forståelse for energiprinsippet, for loven om energi, kan kanskje gi deg en annen måte å se på det å håndtere hestens energi når det begynner å boble.

Bare gå av

Bare gå av. Lei forbi, gjennom eller rundt Du taper ingenting. Det er helt sant. Men det er faktisk noe hesten vinner på det.