Blogg

Blogg

Jeg har alltid vært veldig glad i å skrive. Her på bloggen finner du mange refleksjoner, skildringer, tips og historier!

Min rideskole

Her om dagen tok jeg med meg rideundervisningen ut på ridetur sammen med to unge jenter på hver sin fôrhest. Vi red alle sammen barbak og lo litt rundt hvem som ville falle av først og måtte bake kake. Men vi snakket også ganske mye om ting de ikke lærte på rideskolen.

Når noe mangler

Du kan gjøre alt som en instruktør sier. Eller alt du har sett i videoer. Lært på online-kurs. Lest i en god bok skrevet av et dyktig hestemenneske. Men likevel stagnerer det. Det butter - et eller annet. Men hva da - egentlig?

Er de egentlig så til stede som det vi tenker?

Vi snakker alle om at hesten er så nærværende. Den er så «i nuet». Men så undrer jeg meg litt over akkurat dette her. For er det egentlig sånn at alle hester er så innmari nærværende? Jeg erfarer stadig oftere at de egentlig ikke er det.

Ponnien som ikke ville på henger

For noen år siden ble jeg kontaktet av en familie som hadde en ponni som ikke lenger ville på hengeren. Når jeg kommer til slike utfordringer har jeg som oftest to valg.

Kunsten å høre etter

Jada, de prater. Men lytter du? Gjør du? Jeg gjør ikke alltid det. Selv ikke når de snakker med store og tydelige bokstaver.

Tilstedeværelse med Mailin

Hvor mye har egentlig vår tilstedeværelse å si for hesten? Denne filmsnutten med Mailin skulle vise seg å fange opp akkurat dette.

Rolleskift?

Og mens jeg satt der foran bålet og vi skålte over året som var gått og året som kommer, så tittet jeg på Shilo og innså noe pussig: Hvis situasjonen krever det så kan hestene også innta ulike roller.

Dra ut stikkontakta

Når han stoppet, pustet jeg ut. Han så ned mot Mjøsa. På lysene. Jeg så med han. Kroppen min i takt med hans. Når vi begynte å gå, hvem bestemte det? Var det meg? Eller han?

Alt du lærer meg, Manni

Å, Manni. Du har virkelig evnen til å sørge for at egoet mitt ikke blir for høyt. Du jekker meg ned, nådeløst og mykt på en og samme gang.

Klippen og stormen

Hun ser hengeren stå der med åpen baklem. Pulsen øker. Øynene er store. Hun blunker ikke. Musklene spennes. Ørene er fiksert på hengeren. Hun hever nakken. Strammer kjevene. Holder pusten. Hun vet så godt hva som venter.

5 tips for å få hesten (og deg) tryggere på henger

Det er mange som har utfordringer i forbindelse med hengerlasting. Heldigvis finnes det enkle ting du kan gjøre for at prosessen skal bli enklere og tryggere for  både deg og hesten. Her har jeg samlet 5 tips som kanskje kan hjelpe.

Kraften som er undervurdert

Kraften av positiv tilbakemelding er undervurdert. Det å løfte opp, framsnakke, oppmuntre, fortelle når noe er bra, det gir ringvirkninger som handler om langt større ting en den spesifikke situasjonen. Eller hesten. Eller hester. For dette handler ikke bare om vår relasjon med hesten, men om alle våre relasjoner i livet.