Blogg

Blogg

Jeg har alltid vært veldig glad i å skrive. Her på bloggen finner du mange refleksjoner, skildringer, tips og historier!

Mindful oppvarming

Her er 11 små og enkle ting du kan gjøre i hverdagen for å skape en bedre relasjon med hesten.

Alt henger sammen

Du skal trene på banen i dag. Dressur. Hestens evne til å høre på dine små signaler, vente på deg, utføre det du ber den om å gjøre. Men først skal du hente hesten i luftegården, sale på og leie den opp til ridebanen.

Vet du hva du belønner?

Hestens atferd rundt mennesker, altså handlingene den gjør, har den sannsynligvis lært seg seg av å være rundt mennesker. Kanskje er det tilogmed du som har lært den det?

Hvorfor fungerer ikke straff i hestetrening?

Spørsmålet er egentlig ikke om straff fungerer eller ikke. Spørsmålet er kanskje heller hva slags bivirkninger det har å benytte dette som en treningsform med hest?

Huskelisten

En liste over 22 ting skulle ønske alle hestefolk tok seg tid til å reflektere enda bedre over. Har du noe du vil legge til listen?

10 tanker om hengertrening

Blant alle de tingene vi ber hestene om, så er kanskje hengerlasting og transportering noe av det mest utfordrende. Her er en liste over 10 ting jeg synes er viktig å huske på i all hengertening og lasting.

Hvordan påvirker vi hverandre?

Stemmer det egentlig at en hest alltid vil la seg påvirke negativt av et nervøst menneske? Annen forskning og erfaringer med hest i psykoterapi viser faktisk noe ganske annet.

Effekten av et nervøst menneske

Hvordan påvirkes hesten av å håndteres av et menneske som er nervøs? Og motsatt - hvordan kan hesten påvirkes av et menneske som er trygg og i balanse? Et svensk studie gjorde interessante funn rundt akkurat dette.

Jeg har skrevet bok!

Boka er fylt med historier om hester og mennesker fra både fjern og nær, og jeg håper historiene kan være til inspirasjon og læring. Her kan du lese litt om hvordan det hele startet.

Prøver hesten din å dominere deg?

Har dominans- og lederskapsteorier en plass i hest-menneske-relasjon? Er det atferd hesten noen ganger gjør for å forsøke å dominere deg? Kan det hende litt hardhendt behandling av hesten noen ganger må til for å vise den at det faktisk er du som er lederen?

Hva om vi byttet ut desensitivisering med re-sensitivisering?

Gradvis har det gått opp for meg at det ikke er desensitivisering de fleste hester trenger mest, men re-sensitivisering. Denne viktigheten av å skape respons og opprettholde den sensitiviteten de fleste hester har iboende, i stedet for å desensitivisere denne følsomheten rett ut av dem.