Utvid hestens komfortsone!

250 kr. / 14 dagers tilgang

Et webinar for deg som ønsker innspill rundt det å forstå, tilrettelegge og arbeide med å utvide hestens komfortsone, enten det gjelder å bli tryggere på tur, arbeide med seperasjonsangst eller lignende utfordringer.

Veldig mange tar kontakt med spørsmål rundt situasjoner som hesten synes er vanskelig, slik som å separeres fra andre hester eller gå ut på tur alene. Mange lurer på hva de skal gjøre i disse situasjonene, hvor hesten ofte viser store tegn på at den er langt utenfor sin egen komfortsone.

Men i stedet for å svare på hva som er lurt å gjøre når hesten er langt utenfor komfortsonen sin, har jeg lyst til å benytte dette webinaret til å samle litt informasjon om hvordan du kan jobbe med å utvide komfortsonen til hesten i slike situasjoner. Rett og slett sørge for at den er mer komfortabel med flere forskjellige ting, slik som å gå på tur alene eller gå vekk fra hestevennene sine. Det finnes nemlig enkle, effektive og trygge metoder å jobbe med dette på, som ikke handler om at du må håndtere en hest som er i «rød sone.»

I dette webinaret skal vi se nærmere på hvordan man kan gjøre dette, gjennom forståelse for hestens emosjonelle tilstand, behov for trygghet og kontakt, samspillet mellom sympatisk og parasympatisk nervesystem, aktivering og regulering, terskelarbeid og atferdsanalyse.

I dette webinaret vil du blant annet lære om:

 • Hva er egentlig en komfortsone? Hvordan vite om hesten er i komfortsona si eller ikke?

 • Fargekart for komfortsonearbeid: Lær om grønn, gul og rød sone.

 • Hestens toleransevindu og kapasitet for hva den kan håndtere. Hvordan påvirkes hesten av et bredt vs. smalt toleransevindu?

 • Introduksjon til neurosepsjon – nervesystemets søken etter trussel og trygghet

 • Det viktige terskelarbeidet – hvor går hestens grense for hva den tåler, og hvordan utvide denne grensen?

 • Viktige hjelpemidler for å utvide hestens komfortsone i forskjellige situasjoner

 • Praktisk: Hvordan arbeide med seperasjonsangst?

 • Praktisk: Hvordan arbeide med hest som er utrygg/ikke vil på tur?

 • Hva med din komfortsone? Hvor stopper den, og hvordan kan den utvides?

Hva med din egen komfortsone?
Min pågående utdannelse i psykologi og atferdsanalyse gjør at jeg får mulighet til å trekke mange paralleller til hvordan både hester og mennesker oppfatter ting. Derfor vil vi også se på viktige prinsipper for å utvide vår egen komfortsone, et av de punktene som kanskje er blant de viktigste like for å kunne hjelpe hesten med å utvide sin.
Vi må også lære oss å bli bevisst hvordan det kjennes ut når vår egen komfortsone stopper, når det skjer og hvilken relasjon den har til hestens komfortsone.
Jeg gleder meg masse – håper vi ses!

Dette webinaret er for deg som:

 • Vil forstå mer av grunnprinsippene for å jobbe med å gjøre hesten tryggere i ulike situasjoner.

 • Vil ha en litt mer systematisk plan for hvordan du kan jobbe med dette.

 • Forstå mer av hestens toleransevindu og hvor hestens terskel for hva den kan håndtere egentlig er.

EARLYBIRD:
 
Frem til 3. mars får du webinaret for 199 kr. Etter det går prisen opp til 250 kr.
 

Kjøp tilgang her:

OBS: Har du kjøpt tilgang til et tidligere webinar må du logge deg inn først. Gå deretter tilbake til denne siden for å fullføre kjøpet.

Du kan velge å betale via kort, bankoverføring eller vipps. Se detaljer på hver betalingsmetode.

Er dere en stallgjeng, rideklubb eller lignende som ønsker å se på webinaret i fellesskap? Ta gjerne kontakt på mail så ordner vi en hyggelig deal!