Tøm hestens spenningsbeger!

350 kr. / 14 dagers tilgang

Et webinar for deg som ønsker å forstå metaforen spenningsbeger (worry cup) og hvordan dette kan hjelpe deg med å hjelpe hesten med indre og ytre stress i ulike situasjoner.

Spenningsbeger (worry cup) er en metafor for å beskrive hestens kapasitet til å håndtere ulike stressorer (stressutløsende årsaker som kommer av indre eller ytre stimuli) før det blir for overveldende. Når spenningsbegeret fyller seg opp så øker mengden indre stress hesten kjenner på.

Hvis dette spenningsbegeret er fullt så vil hesten reagere mer på mindre ting enn dersom begeret er relativt tomt. Da er det «plass» til flere spenninger (og med spenninger så er det snakk om all mulig type anspenthet i hesten som kommer av forskjellig type indre eller ytre stimuli og som påvirker stressnivået til hesten).

Et tomt eller fullt spenningsbeger vil derfor ha veldig stor påvirkning på hvordan den kommende hengerturen, rideturen, treningen, hovslagerbesøket eller tilsvarende vil gå og er kanskje et av de aller viktigste konseptene å forstå for å kunne hjelpe hesten med å bli tryggere og mer avspent i ulike situasjoner.

I dette webinaret vil vi se nærmere på konseptet spenningsbeger, hva slags type spenninger som kan fylle seg opp i dette begeret og mange praktiske eksempler. I tillegg går vi gjennom 17 konkrete forslag til hvordan du kan hjelpe hesten med å tømme spenningsbegeret i trening og samhandling.

I dette webinaret vil du blant annet lære om:

 • Hva er et spenningsbeger?

 • Forskjellen på tomt, halvfullt eller fullt spenningsbeger

 • 17+ konkrete forslag til hvordan du kan tømme ut spenninger av hestens spenningsbeger

 • Hva som er viktig å tenke på (og praktisk gjøre) dersom spenningsbegeret renner over

 • Hestens små signaler på at begeret begynner å fylle seg opp.

 • Hestens små signaler på at den slipper spenninger ut av kroppen igjen.

 • Hva med skjulte og usynlige spenninger? Og har alltid godt miljøtrente og lydige hester et ganske tomt spenningsbeger?

 • Spørsmål og svar

Dette webinaret er for deg som:

 • Har lyst til å vite hva du faktisk kan gjøre når hesten blir anspent i ulike situasjoner

 • Ønsker deg konkrete verktøy, øvelser og hva du bør tenke på når spenningsbegeret til hesten begynner å fylle seg opp, før det blir så fullt at det renner over.

 • Har lyst til å forstå mer av hestens små signaler på at spenninger fyller seg opp og at hesten slipper spenninger ut, og lære mer om hvordan du kan bruke denne forståelsen til å hjelpe hesten med å slippe spenninger ut.

 • Ønsker konkrete teknikker på hva du faktisk kan gjøre når hestens spenningsbeger renner over og vanskelige situasjoner oppstår, sånn at du kan håndtere dem på en trygg måte.

 • Har lyst til å styrke relasjonen med hesten din gjennom en dypere forståelse av hestens små signaler og atferd og bevisstgjøring rundt hva du selv kommuniserer.

For å få best mulig utbytte av dette webinaret, anbefales det å ha sett webinaret «Les og forstå hestens små signaler». Dette webinaret bygger videre på informasjonen herfra.

Kjøp tilgang her:

OBS: Har du kjøpt tilgang til et tidligere webinar må du logge deg inn først. Gå deretter tilbake til denne siden for å fullføre kjøpet.

Du kan velge å betale via kort, bankoverføring eller vipps. Se detaljer på hver betalingsmetode.

Er dere en stallgjeng, rideklubb eller lignende som ønsker å se på webinaret i fellesskap? Ta gjerne kontakt på mail så ordner vi en hyggelig deal!