Hvordan lærer egentlig hesten?

350 kr. / 14 dagers tilgang

Hva skaper læring? Hvorfor funker treningen enkelte trenere gjør så godt? I dette webinaret vil du lære hvordan hester faktisk lærer, sånn at du blir i stand til å selv velge gode teknikker og forstå hva som ligger bak ulike fremgangsmåter.

Har du noen gang vært på kurs og sett dyktige trenere få til utrolige ting med hester? Eller sett på videoer på nett av hestetrenere som gjør ting, og lurt på hvordan de egentlig får det til?

Eller har du hørt om R+ og minus og skjønner ikke bæret av hva det snakkes om? Skulle du gjerne hatt en bedre forståelse for læringsteori, fått det forklart på en enkel og forståelig måte?

I dagens hestetreningsbusiness er det mange trenere, mange teknikker og en haug av ulike tankesett. Mange trenere bruker store, emosjonelle forklaringer på hvordan de håndterer hest, andre forklarer ting på en måte som blir veldig tåkete. Har du lyst til å forstå bedre hva som egentlig ligger bak?

Hvis vi stripper bort alle fancy ord, filosofier og forklaringer på ulik trening av hest, så står vi igjen med ganske få, generelle og relativt enkle treningsprinsipper som gjør at et individ lærer noe nytt, eller opprettholder en atferd. Disse prinsippene er faktisk ikke så veldig kompliserte, og noe som alle som omgås hest kan og bør lære seg.

Hvis man forstår disse grunnprinsippene for læring har man forutsetning for å dissekere forskjellig type trening og forstå hva som faktisk skaper, stanser, opprettholder eller endrer atferden til hesten, og man blir i bedre stand til å ta gode valg rundt hva slags metodikk man selv vil benytte seg av.

I dette webinaret vil du blant annet lære om:

 • Hestens hjerne og hvordan den fungerer både likt og ulikt fra oss, hvordan hesten prosesserer informasjon.

 • Grunnleggende former for læring, habituering og sensitivisering

 • Læring gjennom observasjon

 • Grunnleggende reflekslæring – og hvordan dette skjer i mange situasjoner vi ikke er klar over.

 • Målrettet og «viljestyrt» læring – læring gjennom konsekvenser (forsterkning og straff)

 • Læring når sterke emosjoner (slik som frykt) er involvert og læring for å overleve

 • Hvordan påvirkes læring av hestens hukommelse, minne og assosiasjoner?

 • Spørsmål og svar

Bakgrunnen for dette webinaret er min egen nysgjerrighet og ønske om å gjøre dette temaet mer forståelig for flere, samt min egen pågående videreutdannelse i læringsspykologi og atferdsanalyse.

Webinaret vil inneholde mye stoff fra denne utdannelsen, som jeg tror vil være relevant og aktuelt for alle som driver med hest.

Vi vil også se nærmere på forskningen rundt temaet og hva vi vet herfra om hestens evne og kapasitet for læring.

Dette webinaret er for deg som:

 • Har lyst til å forstå bedre hvordan hesten faktisk lærer og hvorfor noe læring setter seg bedre enn annen læing

 • Er nysgjerrig på ulike treneres teknikker og hvorfor det de gjør fungerer eller ikke.

 • Har lyst på en dypere forståelse for hvordan læring fungerer, sånn at du er i stand til å selv vurdere ulike treningsteknikker og forstå læringsteorien som ligger bakenfor.

 • Ønsker å ta bevisste valg rundt trening og innlæring basert på kunnskap og forskning.

Kjøp tilgang her:

OBS: Har du kjøpt tilgang til et tidligere webinar må du logge deg inn først. Gå deretter tilbake til denne siden for å fullføre kjøpet.

Du kan velge å betale via kort, bankoverføring eller vipps. Se detaljer på hver betalingsmetode.

Er dere en stallgjeng, rideklubb eller lignende som ønsker å se på webinaret i fellesskap? Ta gjerne kontakt på mail så ordner vi en hyggelig deal!