Hvordan lærer egentlig hesten?

199 kr. / 14 dagers tilgang

Hva skaper læring? Hvorfor funker treningen enkelte trenere gjør så godt? I dette webinaret vil du lære hvordan hester faktisk lærer, sånn at du blir i stand til å selv velge gode teknikker og forstå hva som ligger bak ulike fremgangsmåter.

Har du noen gang vært på kurs og sett dyktige trenere få til utrolige ting med hester? Eller sett på videoer på nett av hestetrenere som gjør ting, og lurt på hvordan de egentlig får det til?

Eller har du hørt om R+ og minus og skjønner ikke bæret av hva det snakkes om? Skulle du gjerne hatt en bedre forståelse for læringsteori, fått det forklart på en enkel og forståelig måte?

I dagens hestetreningsbusiness er det mange trenere, mange teknikker og en haug av ulike tankesett. Mange trenere bruker store, emosjonelle forklaringer på hvordan de håndterer hest, andre forklarer ting på en måte som blir veldig tåkete. Har du lyst til å forstå bedre hva som egentlig ligger bak?

Hvis vi stripper bort alle fancy ord og forklaringer, så står vi igjen med ganske få og relativt enkle treningsprinsipper som gjør at et individ lærer noe å lære nytt, eller opprettholder en atferd. Disse prinsippene er langt fra så kompliserte, og noe som alle kan lære seg. Hvis man forstår disse grunnprinsippene har man forutsetning for å dissekere forskjellig type trening og forstå hva som faktisk oppmuntrer, stanser eller endrer atferden til hesten.

I dette webinaret vil du blant annet lære om:

 • Hestens hjerne, hvordan den er bygget opp og fungerer.

 • Grunnleggende former for læring, habituering og sensitivisering

 • Læring gjennom observasjon

 • Læring når sterke emosjoner (slik som frykt) er involvert

 • Læring for å overleve

 • Hestens hukommelse

 • Grunnleggende reflekslæring – og hvordan dette skjer i mange situasjoner vi ikke er klar over.

 • Målrettet og «viljestyrt» læring – læring gjennom konsekvenser.

 • Forskjellen på forsterkning og straff mm.

 • Spørsmål og svar

Bakgrunnen for dette webinaret er min egen nysgjerrighet og ønske om å gjøre dette temaet mer forståelig for flere, samt min egen pågående videreutdannelse i læringsspykologi og atferdsanalyse.

Webinaret vil inneholde mye stoff fra denne utdannelsen, som jeg tror vil være relevant og aktuelt for alle som driver med hest.

Vi vil også se nærmere på forskningen rundt temaet og hva vi vet herfra om hestens evne og kapasitet for læring.

Dette webinaret er for deg som:

 • Har lyst til å forstå bedre hvordan hesten faktisk lærer og hvorfor noe læring setter seg bedre enn annen læing

 • Er nysgjerrig på ulike treneres teknikker og hvorfor det de gjør fungerer eller ikke.

 • Har lyst på en dypere forståelse for hvordan læring fungerer, sånn at du er i stand til å selv vurdere ulike treningsteknikker og forstå læringsteorien som ligger bakenfor.

 • Ønsker å ta bevisste valg rundt trening og innlæring basert på kunnskap og forskning.

Frem til 5. desember får du webinaret for 199 kr. Etter det går prisen opp til 250 kr.

Lyst til å gi bort webinaret i julegave?

Webinaret holdes live i romjulen, onsdag 28. desember 2023. Alle påmeldte får dessuten tilgang til opptak av webinaret i 14. dager. Hvis du vil gi en påmelding til webinaret i julegave kan du sende en e-post med navn på vedkommende, så får du tilsendt en PDF med gavekort på webinartilgang. PDFen inneholder link og passord til zoom-roomet og instrukser for registrering for tilgang til webinaret i 14 dager.

Kjøp tilgang her:

Har du kjøpt tilgang til et tidligere webinar kan du logge deg inn først. Gå deretter tilbake til denne siden for å fullføre kjøpet.
Ønsker du ikke å betale med kort? Da kan du trykke på «manuell betaling» og sette inn sum for webinaret på kontonr. 1286.50.13963. I betalingsinfoen skriver du samme e-post som du har brukt for å registrere deg (bare skriv (krøllalfa) i stedet for @-tegnet), samt navn på webinaret du melder deg på.  Når betaling er registrert får du mail med bekreftelse og link med tilgang til webinaret. Ønsker du fakturakopi tilsendt må du sende mail og gi beskjed om dette.