Juni i Nittedal!

Kurs, mini-bootcamps, workshops og privatundervisninger!

I hele juni måned har jeg tilholdssted på Haugestad Gård i Nittedal! Hit er du og hesten er hjertelig velkomne!

I hele juni måned vil jeg ha tilholdssted på Haugestad gård på Rotnes i Nittedal. Her vil jeg være tilgjengelig for privatundervisninger i ukedager og ulike kurs, workshops/dagskurs og mini-bootcamps. Hit kan du komme med hesten din for privatundervisning, en intensiv mini-bootcamp over to dager eller delta på en workshop eller kurs, eller noen helt uformelle fellestreninger. Lenger ned finner du nærmere informasjon om priser, praktisk og fasiliterer som tilbys. På Haugestad er det svært enkel adkomst fra R4 og supre trenings- og oppstallingsfasiliteter, uten private oppstallører.

Kalender for juni i Nittedal:

I hele juni er du og hesten hjertelig velkomne til Haugestad gård i Nittedal for privatundervisning! Privatundervisning tilbys i ukedager, stort sett på dagtid, men ta kontakt for mulighet for å booke andre tider eventuelt.

Under privatundervisning ser vi på det som er mest hensiktsmessig for deg og hesten, med relasjon mellom dere i fokus.

Pris for undervisning er:

Førstegangsundervisning 60 min. 700 kr.

Førstegangsundervisning 90 min: 1000 kr.

Har du hatt undervisning tidligere så er prisene:

60 min: 600 kr.

45 min: 500 kr-

30 min. 400 kr.

Ta gjerne kontakt god tid i forkant for å sette opp time. Oppstalling er også tilgjengelig dersom du ønsker det. Les mer om oppstalling lenger ned på siden.

Mini-bootcamp er nettopp det navnet tilsier: En kort og intensiv bootcamp! Kom med hesten til Haugestad på aktuell dag og få 1 eller 2 instruksjonstimer med en god pause imellom! La hesten overnatte her og kom neste dag for en eller to undervisningstimer til, før du og hesten reiser hjemover.

Dette er skikkelig intense dager for både deg og hesten hvor målet er at du skal få maksimalt ut av minimal tid! Hvis du vil (og orker) har du også mulighet til å tilbringe tid og litt egentrening med deg og hesten på kvelden før hjemreisedgen. Anlegget står til din disposisjon også imellom øktene.

Mini-bootcamp er også en ypperlig dersom du ikke har reist så mye med hesten tidligere og ønsker en god start på det å ta med deg hesten bort på treninger og stevner. Vi skreddersyr program helt etter ønske og behov for deg og din hest.

Mini-bootcamp kan bookes som to ulike modeller:

 • 2 økter dag 1 og 1 økt dag 2 (eller motsatt; 1 økt dag 1 og 2 økter dag 2) 1500 kr. + oppstalling
 • 2 økter dag 1 og 2 økt dag 2:  2000 kr. + oppstalling

Tilgjengelige datoer for booking av mini-bootcamp:

 • Tirsdag 6. juni – onsdag 7. juni
 • Tirsdag 13. huni – onsdag 14. juni
 • Mandag 19. juni – tirsdag 20. juni

For mer informasjon om oppstalling, se lenger ned på siden.

Begrensede plasser. Har du allerede nå lyst til å booke tid kan du gjøre dette ved å sende en mail. Husk at det er bindende påmelding.

Ønsker du mini-bootcamp, men kan bare andre datoer. Ta evnt. kontakt, så ser vi om det kan la seg gjøre de aktuelle datoene!

Dette er en workshop for deg som har unghest og lyst til å ta med hesten ut på tur på en måte som bygger gode opplevelser og selvtillit rundt det å reise på ting.

Denne workshopen er viet unghest og veien videre mot voksenlivet. Vi går gjennom viktige prinsipper for trening av ungehesten og legger en plan for veien videre og viktige fokusområder.

Selve treningen legges opp individuelt med flere og korte økter i løpet av dagen, både alene og i gruppe med andre. I tillegg er det noen økter med teori.

Hele dagen er en trening for unghesten, fra hvordan den har det i pausene til ankomst og eventuelt overnatting, så målet er at vi skal tilrettelegge for et best mulig opphold fra dere ankommer til dere reiser igjen.

Som deltaker får du også tilgang til webinaret: Viktige prinsipper for trening av unghesten, som vil gi en god innføring i hvordan og hva vil se på under denne workshopen.

Mer praktisk informasjon om kurset kommer om kort tid.

Pris for workshopen er 1250 kr. + overnatting. Se priser for overnatting lenger ned på siden.

Begrensede plasser. Har du allerede nå lyst til å melde deg på, kan du gjøre dette ved å sende en mail. Husk at det er bindende påmelding.

To dager med full fokus på relasjonen mellom deg og hesten! Her skal det være full fokus på alt som kan styrke relasjonen mellom deg og hesten, fra du ankommer til du reiser. Hele helgen er en helhet og vi skal dykke ned i hva som skaper kontakt og hva som skaper en god og trygg relasjon for både deg og hesten!

Dette blir litt annerledes enn andre helgekurs, det vil ikke være noen tilskuere, og kun en liten gruppe ekvipasjer som jobber litt sammen, litt hver for seg og med full fokus på relasjonen med sin egen hest gjennom helgen! Det blir to dager fylt med en god blanding av teori og mye praktisk. Mer informasjon om alt det praktiske kommer i løpet av kort tid.

Pris for helgen er 2500 kr + oppstalling. Se lenger ned for oppstallingsalternativer.

Kun 6 plasser tilgjengelig. Har du allerede nå lyst til å melde deg på, kan du gjøre dette ved å sende en mail. Husk at det er bindende påmelding.

Dette er en intens workshop for deg som har lyst til å få litt praktisk veiledning innenfor alt som har med hesten, mennesket og hestehengeren å gjøre! Her skal vi gå gjennom alle elementer rundt både hengertrygging og -trening, ulike problemstillinger og utfordringer med lasting av hest, lasteteknikker, sikkerhet, praktiske tips mm.

Det er en hands on praktisk dag for deg som ønsker å bli mye tryggere på alt rundt hengerlasting, teknikker, hvordan håndtere hest, tau, bom, henger og alt som hører med når man skal laste og transportere hest!

Dette er en workshop der du som deltaker ikke tar med egen hest, i stedet jobber vi med ulike hester på gården. Det blir en god blanding av teori, demonstrasjon og mange praktiske øvelser for deltakerne, både med og uten hest.

Har du lyst til å stille med en demohest som kan bidra inn på workshopen så er det bare å ta kontakt!  Det er ingen kriterier for å ta med demohest, den kan gå på hengeren eller ikke, vi kommer til å se på hva denne hesten formidler og demonstrere utifra der den er. Å stille med demohest betyr ikke at du får en ferdig lastetrent hest tilbake, men vi kommer bare til å jobbe med hesten der den er så det skal være en fin opplevelse uansett.

Kriteriet for å ta med en demohest er kun at hesten ikke skal måtte fraktes i henger til Nittedal dersom den har store utfordringer med å gå på hengeren. Det er gratis å ta med demohest.

Som deltaker får du også tilgang til webinaret: Hengertrygging og hengertrening, som vil gi en god innføring i hvordan og hva vil vil se på under workshopen.

Mer praktisk informasjon om kurset kommer om kort tid.

Pris for workshopen er 800 kr.

Begrensede plasser. Har du allerede nå lyst til å melde deg på, kan du gjøre dette ved å sende en mail. Husk at det er bindende påmelding.

Har du lenge drømt om en, eller driver å utvikler, en allsidig brukshest? Altså, en hest som kan bruke alle disse fancy øvelsene du jobber med på ridebanen, ute i «den virkelige verden?»

Eller har du selv ofte kjent på at det blir litt vel monotont å ri rundt og rundt på denne ridebanen uten noen ordentlig mål og mening?

Da er denne workshopen for deg, og jeg gleder meg med deg!

Denne dagen er viet videre utvikling av den allsidige brukshesten! Det vil si en hest som er ridbar, lydhør og med på de rareste ting du presenterer, fordi den er godt forberedt! Enten du ber den spankulere opp Karl Johans Gate eller du vil ha med deg en håndhest (eller håndhund!) på ridetur, eller du vil den skal stole på deg når du ber den gå ut i elva, gjøre sideførende dressurøvelser ute på ridetur, eller holde kontrollen på en løs ku (eller sau, eller bøffel eller hest!)

Denne dagen er viet nettopp dette! Vi ser hvor du og hesten er og bygger videre på dette å utvikle en skikkelig robust og allsidig brukshest, som kan gjøres ting utenfor ridebanens trygge vegger også!

Ting vi vil se på vil skreddersys der du og hesten er, men kan for eksempel inneholde:

 • Trening på flaggmaskin (kvegarbeid). Begynnende øvelser, hvor responsiv hesten er på dine hjelpere, forberedelse til kvegarbeid
 • Trening med garrocha-pinne. Hva kan du egentlig be hesten din om, dersom du holder en tjukk, lang pinne i den ene hånden din?
 • Arbeid med ulike øvelser utenfor ridebanen: Hvordan fungerer kommunikasjonen dersom du tar med deg overgangene, sirklene og de sideførende øvelsene ut på et annet område enn ridebanen?
 • Hva sier hesten din om å bli bedt om å gå ut i en elv?
 • Ranch-trail hindere og andre utfordringer.
 • Kan du og hesten håndter og kontrollere en løs hest eller menneske?
 • Håndhest- og håndhund. Hvordan håndterer du det dersom du brått må ta med deg en hund i bånd eller en annen hest i bånd, mens du rir?

Dette og mye mer er noe av det vi vil se nærmere på i denne workshopen!

Denne workshopen krever en viss grunnleggende ride- og kommunikasjonsferdighet mellom deg og hesten. Hvis du er usikker på om dette er en workshop for deg må du gjerne ta kontakt og fortelle litt om deg og hesten, så ser vi om dette passer for deg!

Denne workshopen består mest av praktisk ridning, men inneholder også noe teori og demonstrasjoner. Pris 1250 kr. For påmelding, send en-e-post. Merk at påmelding er bindende.

To dager med full fokus på relasjonen mellom deg og hesten! Her skal det være full fokus på alt som kan styrke relasjonen mellom deg og hesten, fra du ankommer til du reiser. Hele helgen er en helhet og vi skal dykke ned i hva som skaper kontakt og hva som skaper en god og trygg relasjon for både deg og hesten!

Dette blir litt annerledes enn andre helgekurs, det vil ikke være noen tilskuere, og kun en liten gruppe ekvipasjer som jobber litt sammen, litt hver for seg og med full fokus på relasjonen med sin egen hest gjennom helgen! Det blir to dager fylt med en god blanding av teori og mye praktisk. Mer informasjon om alt det praktiske kommer i løpet av kort tid.

Pris for helgen er 2500 kr + oppstalling. Se lenger ned for oppstallingsalternativer.

Kun 6 plasser tilgjengelig. Har du allerede nå lyst til å melde deg på, kan du gjøre dette ved å sende en mail. Husk at det er bindende påmelding.

GRATIS trening og undervisning?!

Har du ønsket å få undervisning, men så strekker kanskje ikke økonomien alltid til? Eller har du lyst på tett oppfølging uten å ruinere lommeboka?

I juni måned håper jeg å få laget en del film-materiale for kommende digitale prosjekter. I den forbindelse er jeg på jakt etter hester og hest-menneske team som ønsker undervisning eller trening og som er positive til at dette filmes (eller kun filme at jeg jobber med hesten). Dersom dette er noe du kunne vært interessert i er det mulig for GRATIS trening av din hest i juni! Den eneste kostnaden du vil ha er oppstalling for din hest. Undervisning og trening er helt gratis.

Hvis du er interessert i dette så ta gjerne kontakt på e-post.  Du må ikke ha noen konkrete problemstillinger og hva som filmes/hvordan mm. kan fint skreddersys.

Oppstalling på Haugestad:

På Haugestad kan du komme med din hest og la den overnatte til neste dagen eller over helgen. Vi har store, lyse bokser i en moderne stall med god takhøyde. Det er kun 8 bokser, ingen oppstallørhester og full fokus på at din hest skal ha en så fredelig og fin opplevelse av oppholdet som mulig. Det er kun Trine som vil håndtere din hest.

Har du utegangshest kan dette være en ypperlig mulighet til å «teste ut» boksoppstalling under veldig trygge og rolige forhold, for senere kurs-, stevner og treninger du ønsker å delta på.

På anlegget finnet det bokser på 3×3 meter og 3×3,5 meter. Det finnes vaskespilt med varmt og kaldt vann, i tillegg til eget rom for tørking av dekken og mulighet for oppbevaring av utstyr. Hesten slippes inn og ut av paddock og dersom det er ønskelig med spesifikk håndtering eller trening i forbindelse med oppstallingsforholdet er det bare å gi instrukser om dette. Under helgekursene HEST-MENNESKE-RELASJON og UNGHEST-workshopen vil hele oppholdet være en form for trening, så denne delen er minst like viktig for at din hest skal få en så god opplevelse som mulig.

Ute vil hesten disponere en avlang og relativt stor paddock for seg selv som grenser til en nabohest. Den vil ha tilgang på friskt vann ute og fôres etter dine instrukser (som du har klargjort i forkant). Det er ikke lé i gjestepaddockene så ta evnt. med dekken ved behov. Paddockene ligger like ved baneområdet. Gjestehestene vil alltid ha selskap av andre hester på området.

Ta gjerne med eget høy til hesten og egen vanndunk. Tørrhøy (H3 og H4 kvalitet) er tilgjengelig for kjøp til 10 kr. kg. dersom dette er ønskelig.

Det inkluderes flis i boksen ved ankomst som tilsvarer et ok lag med flis i boksen, men ikke veldig tykt. Ønsker du ekstra påfyll anbefales det å ta med egen flisball.

Pris for overnatting/oppstalling hest:

 • Fredag-søndag: 350 kr.
 • Lørdag-søndag (evnt. andre ukedager hvor boks/paddock benyttes begge dager): 250 kr.
 • Kun dagboks og/eller paddock: 150 kr.
Ønsker du oppstalling for din hest ifm. oppholdet, gi gjerne beskjed om det ved påmelding til ønsket arrangement.

Overnatting

Det tilbys dessverre ikke overnatting på Haugestad for tobeinte, men det finnes flere alternativer ca. 10 min. kjøring herfra:

Veibeskrivelse til Haugestad:

Haugestad gård ligger på Rotnes i Nittedal og har adresse Gamleveien 9, 1482 Nittedal. Kommer du fra Oslo tar du til høyre nede i dumpa ved Rotnes (rett før Glømmi Sport) og kjører over en elv. Deretter er det første gården til høyre rett etter brua. Kjør deretter på venstre side av låven og til baksiden av låven for avlessing og parkering.

«Popup» Nittedal i juni er eneste mulighet for undervisning før til høsten!

Spørsmål?

I tillegg til nevnte arrangementer vil det bli satt opp noen veldig uformelle fellestreninger. Det kan også hende det legges til noen andre arrangementer/workshops.

Eventuelle fellestreninger vil legges ut på Facebook og kan hende legges ut på kort varsel. Dersom du har spørsmål vedr. noen av arrangementene eller andre ting, ta gjerne kontakt på e-post eller telefon 46692858 (send melding med hvem/hva det gjelder dersom du ikke får svar).

 

Velkommen!