Hesten som ikke alltid passer inn i den definerte boksen av hvordan en god hest skal være. Hesten som står utenfor, som sprenger grenser, røsker opp i alt vi trodde vi kunne. For denne hesten er noe helt spesielt.

Hesten som har sine egne tanker, funderinger og utfordringer. Som noen ganger er altfor mye. Eller altfor lite. Som har fart og vilje og styrke og «grit». Som er beintøff og sart, lynkjapp og treg. Som tenker, altfor mye, altfor lite. Som ikke alltid er så lett å trene. Som har en grense. En knivsegg du må balansere på. Finne ut hva som er akkurat passe. Og finne ut at passe endrer seg hele tiden.

La oss hylle hesten som ikke alltid passer inn. Som ikke alltid er så lett å forstå seg på. Som folk ikke alltid liker, ikke alltid skjønner. Som gjør at du setter spørsmålstegn ved alt du kan, alt du har lært. Som får deg til å se annerledes på ting. Ellers går du deg vill.

La oss hylle hesten som mange synes er altfor mye. For mye følelser. For mye kommunikasjon, for mye å hanskes med, for mye å forstå seg på. Det er kanskje ikke hesten du ser vinne de mest kontrollerte rideklassene på konkurransebanen. Den vil kanskje aldri passe helt inn der. Den går for fort, for tregt, for ujevnt, hodet for høyt, for lavt. Den er ikke fin nok i formen, for ufokusert, for grov, for fin, for tøff, for sart.

Men kanskje du treffer på den samme hesten i en annen setting. For eksempel når den har en jobb som må gjøres. Den er svett, muskler i helspenn, kraft, styrke, vilje, og tæl. Den stiller opp når det trengs, når det er alvor. Den gir alt, absolutt hele seg. Den går og går, blir aldri tom. Nei, ikke når det gjelder.

La oss hylle denne hesten. Den er annerledes. Utfordrende. Så full av kontraster. Men helt rå. Ubeskrivelig rå.

Hesten som ikke alltid passer inn i den definerte boksen av hvordan en god hest skal være. Hesten som står utenfor, som sprenger grenser, røsker opp i alt vi trodde vi kunne. Som lærer oss at rett ikke alltid er rett og galt ikke alltid er feil. Som lærer oss om ydmykhet og en annen type forståelse.

Denne hesten, sånne hester, har hjerte, de har følelser, de har kraft, de har mot, de har tæl, de har vilje. De har alt.

Og i tillegg tror jeg at de har evnen til å gjøre oss til langt bedre hestemennesker. 🔥

Del:

Facebook Comments